Sağlık Sen Erzincan Şubesi tarafından 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde yaşanan bir takım sorun ve sıkıntıları basın mensupları paylaşmak üzere 112 acil önünde üyeleri ile birlikte bir araya gelerek açıklamada bulundular.'

112 Acil önünde bir araya gelen Sağlık Sen Erzincan Şubesi başkanı Halil İbrahim İçoğlu ve Sağlık Sen üyeleri ile birlikte 112 Başhekiminin kendisi yaklaşık 1 yıldır nöbet tutmadığı halde her ay nöbet ücreti aldığını ifade ederek yaptıkları basın açıklamasında gerekli işlemlerin yapılması aksi durumda Erzincan Valiliği ve Cumhuriyet Savcılığı nezdinde işlem başlatacaklarını belirttiler..

Sağlık Sen adına açıklama yapan Erzincan Sağlık Sen Şube Başkanı Halil İbrahim İçoğlu açıklamasında; “ son yıllarda sağlık hizmetlerinde yakalanan başarının baş mimarları hiç şüphesiz ki değerli çalışanlarımızdır. Ancak yaklaşık 1 yıldır 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde yaşanan sorunlar ayyuka çıkmıştır. Biz Sağlık-Sen olarak gücümüzü çalışanlarımızdan ve üyelerimizden alıyoruz. Sendikanın asli görevleri arasında sadece üyesinin hak ve menfaatlerini korumak değil aynı zamanda kurumlarda verimliliği sağlamak gibi bir görevi de bulunmaktadır.

112 Başhekiminin kendisi yaklaşık 1 yıldır nöbet tutmadığı halde her ay nöbet ücreti almaktadır. Bugünkü güncel rakamla yaklaşık aylık 3 bin 400 tl her ay nöbet parası almaktadır. Burada çalışan diğer doktor arkadaşlar bırakın nöbet parası almayı mesailerini dahi zor doldurmaktadırlar. Bu 112 Başhekimi Acil sağlık Hizmetlerinin Envanterinde olan bazı araçları kendi özel aracı gibi kullanmaktadır. Hasta taşımak için verilen ambulansı kendi hizmet aracınız olarak kullanamazsınız. Bu araçlar babanızın malı değil, 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde çalışan personeller arasında adaletsiz görevlendirmeler yapılmakta ve çalışan arkadaşlarımıza mobbing uygulanmaktadır. Bu tür uygulamalar çalışma barışını bozmakta ve çalışan arkadaşlarımızı karşı karşıya getirmektedir.

Bu sıkıntıları ilk defa buradan söylemediklerini belirten İçoğlu, Yaklaşık 1 aydır Sağlık Müdürü başta olmak üzere yetkililer ile defalarca görüştük. Bu kişiye ödenen nöbet parasının ödenmemesi ve geçmişte ödenen paraların kamu zararı olarak değerlendirilip faizi ile geri alınması ve yaşanan tüm olumsuz uygulamaların ortadan kaldırılmasını talep ettik. Ancak gelinen noktada bir arpa boyu yol dahi alamadık, hatta şu anda tüm personellerin görev yerleri ile alakalı değişiklikler yapılıyor, Çalışan arkadaşlarımıza mobbing yaparak susturulmaya çalışılıyor. Kusura bakmayın başhekim de olsanız haddinizi bileceksiniz, böyle keyfi uygulamalar ile personelin ağzının tadını kaçırarak kendini kurtarabileceğini mi zannediyorsun? Bir yıldır hakkın olmayan parayı alacaksın sonra da çalışanlara mobbing yaparak susturmaya çalışacaksın, yok, böyle bir şey dedi.

Bu başhekim her işten il sağlık müdürünün haberi olduğunu ifade ediyor. Ancak il Sağlık müdürü ile görüştüğümüzde ise hayır böyle bir şey yok diyor, bu ne yaman çelişki değerli arkadaşlar. Devlet Memurluğunun “M” sini bilmeyen bu ve bunun gibi liyakatsiz yöneticilerin yüzünden gelinen noktaya bakar mısınız? İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden bu sorunların üzerine gidilip, görevden alıp, kamu vicdanı rahatlatılacağına bu şahısın uygulamalarına göz yumduğunu görmekteyiz.

Soruyorum hangi idareci toplantı yaparken bina dışında bir minibüs sivil vatandaş getiriyor, Kardeşim burası muz cumhuriyeti mi, ayrıca sayın İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri bu durum ile ilgili ne yaptınız, var mı böyle bir şey.

Değerli basın mensupları sizlerin aracılığı ile tüm yetkililere sesleniyorum. Eğrinin gölgesi de eğridir. Bu kişin bu saatten sonra burada bırakın başhekimlik yapmayı memurluk dahi yapmaması lazım.

Lütfen bu başhekim ile ilgili gerekli işlemleri yapıp görevden alarak, kamunun ve biz çalışanların vicdanını rahatlatınız. Çalışanların sesi Sağlık-Sen olarak bu durumun takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim